بازار طلا در شوک قیمتی 26 آبان 1403

بازار طلا در شوک قیمتی

با کاهش احتمالات کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و افزایش جذابیت دارایی‌های دیجیتال، طلا وارد فاز اصلاحی سنگین شد. با این حال، تغییرات سیاسی و اقتصادی آینده می‌تواند روند طلا را در هفته‌های آتی تحت تأثیر قرار دهد.

بدترین بازدهی هفتگی طلا از ژوئن ۲۰۲۱ تاکنون

در هفته‌ای که گذشت، بازار جهانی طلا یکی از بدترین بازدهی‌های هفتگی خود را از ژوئن ۲۰۲۱ تاکنون تجربه کرد. کاهش ارزش اونس جهانی تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل اقتصادی و سیاسی رخ داد. مهم‌ترین دلایل این افت شامل افزایش انتظارات برای کاهش تنش‌ها در خاورمیانه و اوکراین با احتمال بازگشت دونالد ترامپ به قدرت و همچنین حرکت سرمایه‌ها از بازار طلا به سمت بیت‌کوین و سایر رمزارزها بوده است.

افزون بر این، کاهش احتمال تعدیل نرخ بهره فدرال رزرو در ماه دسامبر، که از ۸۰ درصد به ۵۸ درصد رسید، تأثیر منفی بر بازار طلا گذاشت. این عوامل با وجود نگرانی‌ها درباره تشدید جنگ اقتصادی میان چین و ایالات متحده، افت شدید ارزش اونس را به دنبال داشت.

قیمت‌های بازار:

  • اونس جهانی طلا:
    روز جمعه به ۲۵۶۰ دلار رسید و طی هفته بیش از ۱۱۵ دلار افت داشت.

  • بازار داخلی:
    در بازار داخلی، دلار نیز نزدیک به ۱۰۰۰ تومان کاهش یافت و به قیمت ۶۸,۵۵۰ تومان رسید. مثقال طلای ۱۷ عیار (مظنه) در محدوده ۱۸.۷۶۰ تومان بسته شد و هر گرم طلای ۱۸ عیار با قیمت ۴.۳۳۰ میلیون تومان معامله شد که حدود ۱۰۰ هزار تومان حباب مثبت دارد.

بازار سکه:

  • سکه امامی ۱۴۰۳:
    در هفته گذشته از کف قیمتی زیر ۵۰ میلیون تومان بازگشت و در نهایت به ۵۰.۴۰۰ میلیون تومان رسید. با این حال، حباب سکه رشدی یک میلیون تومانی را تجربه کرد و به ۹.۰۶۴ میلیون تومان رسید.

  • گواهی سپرده سکه:
    در بورس کالا، گواهی سپرده پیوسته سکه در روز پنجشنبه با قیمت ۴۹.۵۰۰ میلیون تومان بسته شد.

معاملات شمش طلا:

  • در حراج‌های ۶۶ و ۶۷ مرکز مبادله ارز و طلای ایران، ۲۱۸ کیلوگرم شمش استاندارد طلا معامله شد. میانگین قیمت این دو حراج به ۵ میلیارد و ۸۳۱ میلیون تومان رسید.
  • گواهی سپرده شمش طلا:
    در بورس کالا، گواهی سپرده پیوسته شمش طلا با قیمت ۵۷۴.۰۵۳ هزار تومان بسته شد که معادل هر شمش یک کیلوگرمی حدود ۵.۷۴ میلیارد تومان است.

تحلیل کلی:

با کاهش احتمالات کاهش نرخ بهره فدرال رزرو و افزایش جذابیت دارایی‌های دیجیتال، طلا وارد فاز اصلاحی سنگین شد. با این حال، تغییرات سیاسی و اقتصادی آینده می‌تواند روند طلا را در هفته‌های آتی تحت تأثیر قرار دهد. هم‌زمان، نوسانات دلار در بازار داخلی و رشد حباب سکه، بازار طلا و سکه را در ایران همچنان پرریسک نگه داشته است.