شرایط و قوانین استفاده از بازار طلای ایران
ماده 1) تعاریف
پلتفرم: بازار طلای ایران به نشانی www.irangoldmarket.com
حساب کاربری (اکانت): حسابی حاوی اطلاعات فرد ثبت نام کننده در پلتفرم است که از طریق آن می تواند از خدمات مختلف پلتفرم شامل خرید، درخواست تسهیلات خرید اقساطی، پشتیبانی و سایر خدمات استفاده نماید. حساب کاربری می تواند تاریخچه فعالیت های افراد را نگهداری و نمایش دهد.
بازدیدکننده: افرادی هستند که بدون ثبت نام در سایت صرفا در حال مشاهده محتوای پلتفرم هستند و امکان دریافت خدمات از پلتفرم را ندارند.
کاربر: افرادی هستند که حداقل با وارد کردن شماره ملی و شماره تلفن همراه، در پلتفرم ثبت نام نموده و حساب کاربری ایجاد نموده اند.
مشتری (خریدار): کاربرانی که محصولی را از پلتفرم خریداری می نمایند، مشتری یا خریدار نامیده می شوند.
متقاضی تسهیلات: کاربرانی که جهت خرید اقساطی محصولات نسبت به تکمیل فرم اعتبارسنجی اقدام و در انتظار تخصیص اعتبار یا پرداخت تسهیلات هستند، متقاضی تسهیلات گویند.
تسهیلات گیرنده: کاربرانی که پس از طی فرآیند درخواست اعتبار و اعتبارسنجی، موفق به دریافت تسهیلات گردیده، تسهیلات گیرنده گویند.
ذینفعان: به تمام افرادی که بصورت مستقیم یا غیرمستقیم از خدمات ارائه شده توسط پلتفرم استفاده می نمایند، ذینفع می گویند. ذینفعان شامل کاربران، مشتریان، متقاضیان تسهیلات و تسهیلات گیرندگان می باشند.
فروشنده: شخصی حقیقی یا حقوقی دارای پروانه کسب معتبر که محصولات خود را از طریق پلتفرم برای فروش به کاربران عرضه می نماید. اعتبار فروشندگان توسط پلتفرم بررسی و مدارک مورد نیاز از ایشان اخذ می گردد.
مراجع قانونی: به کلیه مراجع، نهادها، وزارتخانهها، سازمان ها، ادارت و اشخاص حقوقی که به هر طریق ممکن نقش نظارتی و حاکمیتی در حیطه فعالیت پلتفرم دارند، مراجع قانونی گفته می شود. این مراجع از جمله شامل شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی، معاونت فضای مجازی دادستانی کل کشور، دادستانی، پلیس فتا، پلیس امنیت عمومی فراجا (پلیس اماکن)، پلیس امنیت اقتصادی، وزارتخانه های صمت و فناوری اطلاعات، اتاق اصناف ایران، دبیرخانه هیات عالی نظارت، مرکز توسعه تجارت الکترونیکی و اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی می باشند.
اعتبارسنجی: به فرآیند ارزیابی متقاضیان تسهیلات خرید اقساطی، اعتبارسنجی گویند. فرآیند اعتبارسنجی شامل ارزیابی اطلاعات اظهار شده توسط متقاضیان و صحت سنجی آنها با توجه به مدارک و مستندات، با بهرهگیری از مدلهای مالی و اعتباری می باشد.
خرید اقساطی: خرید از محل تسهیلات مالی ارائه شده توسط پلتفرم را خرید اقساطی گویند.
کارمزد خرید اقساطی: عبارتست از مابه التفاوت قیمت نقدی و اقساطی که بابت جبران هزینه های تامین مالی خرید اقساطی لحاظ می شود.
شرکت اعتبارسنجی: منظور شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران دارای مجوز و تحت نظارت بانک مرکزی به نشانی اینترنتی www.nics24.ir می باشد.
امضای الکترونیک: در جهت تسهیل و تسریع ارائه خدمات به ذینفعان، در هر زمانی که نیاز به امضاء اسناد در قالب تفاهمنامه یا قرارداد باشد، به استناد ماده 7 قانون تجارت الکترونیکی، از امضای الکترونیکی جهت اعتباربخشی به اسناد استفاده خواهد شد.
پلتفرم احراز هویت: پلتفرمها و وبسایتهایی که بطور مستقیم و غیر مستقیم جهت احراز هویت ذینفعان مورد استفاده قرار می گیرد را گویند.
پلتفرم های همکار: پلتفرمهایی که در فرآیندهای عملیاتی پلتفرم از جمله فروش، اعتبارسنجی، امضای الکترونیک و تخصیص اعتبار، بطور مستقیم یا غیر مستقیم با پلتفرم همکاری دارند را گویند.
تامینکننده مالی: بانکهای طرف قرارداد پلتفرم که منابع مالی مورد نیاز جهت فروش اقساطی را به ضمانت پلتفرم در اختیار متقاضیان تسهیلات قرار می دهند.
ماده 2) ضرورت قبول قوانین جهت استفاده از خدمات پلتفرم
1. هر ذینفعی که قصد استفاده از خدمات پلتفرم را دارد، موظف است ابتدا شرایط و قوانین پلتفرم را بهطور کامل مطالعه کرده و تنها در صورت موافقت با آن، از خدمات پلتفرم استفاده نماید. بنابراین، ورود ذینفع به پلتفرم بهمنزله آگاهی کامل از تمامی شرایط و قوانین و پذیرش آنها است.
تبصره: در صورت عدم رعایت قوانین و مقررات توسط ذینفع، پلتفرم مجاز است تمامی دسترسیهای ایشان از جمله دسترسی به حساب کاربری را مسدود نماید. همچنین، پلتفرم حق دارد در صورت لزوم، از طریق مراجع قانونی ذیصلاح اقدام به پیگیری نماید.
2. پلتفرم حق دارد در هر زمان، نسبت به تغییر، اصلاح یا بهروزرسانی قوانین، مقررات و شرایط استفاده از خدمات خود به صورت کلی یا جزئی اقدام نماید. این تغییرات بلافاصله پس از انتشار در سایت معتبر و لازمالاجرا خواهند بود. ذینفعان موظف هستند در هر بار مراجعه به پلتفرم، نسبت به مطالعه آخرین نسخه قوانین و مقررات اقدام نماید. استفاده مستمر از خدمات پلتفرم به معنای قبول و پذیرش کامل آخرین نسخه قوانین، مقررات و شرایط است و ذینفعان با ادامه استفاده از خدمات، حق هرگونه اعتراض یا ادعا در خصوص تغییرات انجامشده را از خود سلب مینماید.
3. ذینفعان همزمان با قبول قوانین پلتفرم، موافقت خود را با دریافت هرگونه اطلاعرسانی شامل جزئیات و مراحل اعتبارسنجی و اعتباردهی برای خرید اقساطی، ثبت و پیگیری سفارش، خرید و ارسال سفارش، پیگیری های مالی و واریزی ها، امور باشگاه مشتریان، اخبار، جشنوارهها و سایر موارد مرتبط با خدمات پلتفرم، از طرق مختلف شامل پیامک و ایمیل اعلام مینمایند. همچنین، کاربران تأیید میکنند که ارسال این پیامها، حتی اگر محتوای تبلیغاتی داشته باشد، مورد قبول آنهاست و هر زمان که بخواهند، امکان لغو دریافت این پیامها برایشان فراهم خواهد بود.
ماده 3) ثبت نام، احراز هویت، ایجاد حساب کاربری و ارائه اطلاعات
1. افراد زیر 18 سال و افراد محجور حق استفاده از خدمات پلتفرم را ندارند.
2. هر فرد مجاز است با استفاده از شماره موبایل و کد ملی خود تنها یک حساب کاربری ایجاد کند. ایجاد حساب کاربری تنها توسط خود متقاضیان مجاز است و ایجاد حساب کاربری به نام دیگران ممنوع میباشد.
3. بهمنظور افزایش امنیت کلیه ذینفعان پلتفرم از جمله کاربران و مشتریان و همچنین پیشگیری از پولشویی و سایر تخلفات احتمالی، انجام فرآیند احراز هویت برای تمامی ذینفعان الزامی است. این فرآیند ممکن است توسط پلتفرم، پلتفرمهای احراز هویت یا سایر پلتفرمهای همکار صورت گیرد. در صورتی که در طی این فرآیند هرگونه اختلال یا نقصی رخ دهد که منجر به سوءاستفاده از اطلاعات هویتی یا بروز مشکلات دیگری برای ذینفعان گردد، پلتفرم هیچگونه مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت. ذینفع با آگاهی کامل از این شرایط، حق هرگونه اعتراض یا ادعا در این زمینه را از خود سلب مینماید.
4. ذینفعان هنگام استفاده از خدمات پلتفرم موظف هستند اطلاعات خود را بهطور دقیق و کامل ارائه دهند. در غیر این صورت، علاوه بر مسدودسازی دسترسی به خدمات پلتفرم، جبران تمامی خسارات احتمالی از طریق مراجع قانونی ذیصلاح پیگیری خواهد شد.
5. ذینفعان در صورت نیاز و به درخواست پلتفرم، موظف هستند اسکن مدارک خود را در پلتفرم بارگذاری کرده یا اصل مدارک را به نماینده پلتفرم ارائه دهند.
6. در صورت تغییر هر یک از اطلاعات ارائهشده توسط ذینفعان، ذینفع موظف است حداکثر ظرف 2 روز کاری، اطلاعات جدید را از طریق پنل کاربری و ارسال ایمیل به پلتفرم اعلام کند؛ در غیر این صورت، مسئولیت کلیه عواقب احتمالی بر عهده ذینفع خواهد بود.
7. پلتفرم تمام تلاش خود را جهت احراز هویت، اعتبارسنجی و حفظ امنیت پلتفرم و ذینفعان به کار خواهد گرفت. با این حال، چنانچه فردی با دسترسی به اطلاعات شخصی ذینفع، وارد پنل کاربری او شده و اقداماتی مانند خرید و فروش طلا یا درخواست واریز و برداشت وجه را انجام دهد، فرض بر این است که کلیه اقدامات شخصاً توسط خود ذینفع صورت گرفته است. بنابراین، مسئولیت حفظ و مراقبت از اطلاعات کاربری و کلمه عبور بهطور کامل بر عهده ذینفع بوده و پلتفرم از این نظر هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت.
8. پلتفرم در قبال خسارات احتمالی ناشی از افشای اطلاعات کاربر، که به دلیل عدم محافظت، سهلانگاری شخصی، یا سرقت و مفقود شدن دستگاههای مورد استفاده نظیر لپتاپ یا تلفن همراه رخ دهد، هیچگونه مسئولیتی نخواهد داشت. ذینفع موظف است در صورت بروز هر گونه مشکل که احتمال بروز خسارت برای وی وجود دارد، پلتفرم را بلافاصله بهطور قانونی مطلع نماید تا در صورت لزوم نسبت به مسدودسازی حساب کاربری اقدام گردد.
9. ارائه اطلاعات، تکمیل فرمها یا ثبتنام در پلتفرم هیچگونه حقی برای ذینفعان ایجاد نمیکند. همچنین، از آنجا که پلتفرم یک مجموعه خصوصی است، حق خود میداند که به صلاحدید و تشخیص خود، به هر دلیل و در هر زمان، از ارائه خدمات به برخی افراد خودداری کند.
10. در صورتی که کاربر قصد استفاده نامتعارف، سوءاستفاده یا هرگونه بهرهبرداری نادرست از پلتفرم را داشته باشد و یا در مواردی که پلتفرم تشخیص دهد کاربر به هر شکلی اقدام به ایجاد اخلال در عملکرد پلتفرم، هک کردن، دسترسی غیرمجاز یا انجام فعالیتهای مشابه کرده است، پلتفرم این حق را دارد که بنا به صلاحدید خود، حساب کاربر را مسدود و یا از ارائه خدمات به وی خودداری نماید. همچنین، پلتفرم حق دارد موضوع را از طریق مراجع قانونی پیگیری کرده و در صورت بروز هرگونه خسارت، نسبت به مطالبه و ادعای غرامت از کاربر اقدام نماید.
ماده 4) فرآیند خرید، پردازش و ارسال سفارشات
1. محصولات عرضه شده در پلتفرم، یا مستقیماً توسط پلتفرم از مراجع قانونی و معتبر نظیر مرکز مبادلات ارز و طلا بانک مرکزی، بورس کالای ایران و سایر شرکتهای رسمی و معتبر خریداری و عرضه میشوند یا توسط برخی فروشندگانی که با پلتفرم همکاری دارند و صلاحیت فنی و قانونی آنها مورد ارزیابی و تأیید قرار گرفته است، ارائه میگردند.
2. در صورتی که محصولات خریداریشده توسط مشتریان مربوط به پلتفرم باشد، فاکتور فروش توسط پلتفرم به نام خریدار صادر و در مواردی که محصول متعلق به فروشندگان باشد، فاکتور فروش به نام خریدار توسط فروشنده صادر خواهد شد. در این حالت، پلتفرم تنها فاکتوری بابت خدمات حقالعملکاری برای فروشنده صادر خواهد کرد.
3. به منظور حفظ امنیت ذینفعان و رعایت قوانین و مقررات مبارزه با پولشویی و جلوگیری از جرائم و کلاهبرداریهای سایبری نظیر فیشینگ، کلیه تراکنشهای بانکی صرفاً از طریق حسابها و کارتهای بانکی به نام شخص ذینفع انجام میشود.
4. ارائه اطلاعات صحیح برای خرید الزامی است و در صورت وارد کردن اطلاعات ناقص یا نادرست، سفارش قابل پیگیری یا تحویل نخواهد بود.
5. کلیه سفارشها صرفاً در آدرس اعلامی و پس از ارائه کارت شناسایی معتبر و احراز هویت، به شخص خریدار تحویل داده میشود و امکان تحویل به فرد دیگری وجود ندارد. بنابراین، در صورت عدم حضور خریدار در زمان و آدرس تعیینشده، یا عدم ارائه کارت شناسایی معتبر، سفارش تحویل نخواهد شد و مسئولیت آن بههمراه هزینههای احتمالی بر عهده خریدار خواهد بود.
6. تحویل سفارش در اماکن عمومی نظیر کافه، رستوران و هتل امکانپذیر نبوده و ضروری است که در هنگام تحویل، محل سکونت یا محل کار مشتری احراز گردد.
7. به منظور جلوگیری از هرگونه کلاهبرداری از جمله فیشینگ، تحویل سفارشها حداقل یک روز کاری پس از خرید انجام خواهد شد.
8. مشتریان میتوانند طلای خریداریشده خود را تحویل نگرفته و بهصورت امانت نزد پلتفرم نگهداری کنند. این روش مزایای متعددی برای خریدار به همراه دارد، از جمله امکان فروش و تسویهحساب نقدی در هر لحظه، حفظ امنیت طلا و رفع نگرانیهای مربوط به نگهداری آن در منزل، محل کار یا صندوقهای امانات بانکی و همچنین کاهش ریسکهای امنیتی مرتبط با جابجایی.
ماده 5) فرآیند درخواست اعتبار، اعتبارسنجی و خرید اقساطی
1. فرآیند خرید اقساطی شامل 4 مرحله می باشد:
- تکمیل پرسشنامه اعتباری
- ارسال گزارش رتبهبندی اعتباری
- ارسال مدارک و مستندات
- امضای دیجیتالی قرارداد خرید اقساطی
کلیه مراحل اعتبارسنجی و اعطای اعتبار در پلتفرم بصورت آنلاین بوده و در هیچیک از مراحل نیازی به مراجعه حضوری نمی باشد.
2. مدارک مورد نیاز برای دریافت تسهیلات خرید اقساطی
- مدارک هویتی (شناسنامه و کارت ملی)
- مدارک مرتبط با محل سکونت (اجاره نامه یا سند مالکیت)
- مدارک مرتبط با درآمد اظهار شده
- سابقه اعتباری قابل قبول
- گواهی ثنا (سامانه ثبتنام الکترونیک)
- حساب بانکی در بانک معرفی شده
3. شرایط لازم برای دریافت تسهیلات خرید اقساطی
- رتبه و سابقه اعتباری قابل قبول
- توانایی بازپرداخت اقساط
4. پارامترهای موثر در ارزیابی رتبه اعتباری
- وضعیت چکهای برگشتی
- میزان تسهیلات دریافتی و نحوه بازپرداخت اقساط در گذشته
- میزان ضمانت تسهیلات دیگران و نحوه پاسخگویی به تعهدات
- گزارش و رتبه اعتباری ارائه شده از شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران
5. مدارک لازم جهت اثبات درآمد اعلامشده، وابسته به منابع درآمدی اظهارشده بوده و شامل موارد زیر است:
- فیش حقوقی یا فیش مستمری بگیری
- میزان حقوق در لیست بیمه تامین اجتماعی
- اجاره نامه رسمی
- اوراق بهادار مرتبط با سهام، گواهی سپرده بانکی
- معدل موجودی حساب بانکی در 6 ماه گذشته
- پروانه کسب واحد صنفی یا پروانه بهره برداری واحد تولیدی-خدماتی
6. افراد دارای حداقل 18 سال تمام و حداکثر 70 سال امکان دریافت اعتبار خرید اقساطی را دارند.
7. ارائه اطلاعات نادرست برای دریافت تسهیلات خرید اقساطی در هر مرحله، از جمله مرحله اعتبارسنجی، منجر به رد درخواست و مسدودسازی حساب کاربری خواهد شد.
8. امضا قراردادهای مربوط به فروش اقساطی بصورت الکترونیکی و از طریق امضای دیجیتالی صورت می گیرد و نیازی به مراجعه حضوری ندارد.
9. وثائق یا تضامین مورد نیاز برای خرید اقساطی
برای خرید اقساطی، نیاز به هیچگونه وثیقهای از جمله چک، سفته، گواهی کسر از حقوق یا ضامنی نمی باشد. طلای خریداریشده تا زمان تسویهحساب بهعنوان وثیقه نزد پلتفرم باقی میماند و به محض تسویهحساب، تحویل خواهد گردید.
10. منافع نگهداری طلای خریداری شده توسط پلتفرم
- امکان فروش در هر لحظه و تسویه حساب نقدی
- حفظ امنیت طلا و رفع دغدغه های مربوط به نگهداری در منزل، محل کار و حتی صندوق های امانات بانکی
- رفع دغدغه های امنیتی برای جابجایی
11. تسویه حساب قبل از موعد
تسهیلات گیرندگان در هر زمانی قادرند نسبت به تسویه حساب بدهی خود اقدام و طلای خریداری شده را تحویل گیرند. علاوه بر آن در این شرایط بدلیل تسویه حساب زودتر از موعد، بخشی از کارمزد خرید اقساطی از بدهی کسر می گردد.
12. فروش طلای خریداری شده قبل از اتمام اقساط (قبل از تسویه حساب)
تسهیلات گیرندگان در هر زمانی قادرند نسبت به فروش طلا وثیقه گذاری شده اقدام نمایند. در این شرایط طلا بر اساس قیمت روز توسط پلتفرم خریداری شده و پس از کسر مانده بدهی، مابقی به حساب بانکی معرفی شده واریز می گردد. علاوه بر آن در این شرایط بدلیل تسویه حساب زودتر از موعد، بخشی از کارمزد خرید اقساطی از بدهی کسر می گردد.
13. حداقل و حداکثر تسهیلات جهت خرید اقساطی
حداقل تسهیلات 30 میلیون تومان و حداکثر 500 میلیون تومان است که به مبلغ مورد نیاز متقاضی و نتایج اعتبارسنجی انجامشده بستگی دارد. سقف تسهیلات قابل دریافت متقاضیان به مرور زمان و بر اساس عملکرد آنان در بازپرداخت بهموقع اقساط و خوشحسابی، قابل افزایش خواهد بود.
14. میزان تسهیلات قابل تخصیص به متقاضیان، بستگی به سوابق اعتباری، میزان درآمد قابل اثبات و توانایی بازپرداخت اقساط توسط آنها دارد.
15. مدت بازپرداخت اقساط بسته به درخواست متقاضی از 6 ماه تا 18 ماه متغیر می باشد.
16. مانده اعتبار کیف پول تسهیلات گیرندگان، قابلیت پرداخت نقدی نداشته و صرفا برای خرید قابل استفاده می باشد.
17. سود و کارمزد تسهیلات خرید اقساطی بستگی به رتبه اعتباری متقاضی داشته و ماهانه رقمی بین 2 تا 3 درصد می باشد.
18. نحوه محاسبه اقساط ماهانه
اقساط ماهانه بر اساس میزان تسهیلات، مدت بازپرداخت وکارمزد در نظر گرفته شده برای گیرنده تسهیلات، محاسبه خواهد شد.
19. عواقب عدم پرداخت اقساط در موعد مقرر
- امکان فسخ قرارداد فروش اقساطی، فروش وثائق و تسویه حساب از محل آن
- تعلق گرفتن وجه التزام و ﺧﺴـﺎﺭﺕ ﺗـﺎﺧﻴﺮ ﺗﺎﺩﻳـﻪ
- کاهش رتبه اعتباری
- امکان مسدود سازی حساب کاربری
- گزارش بدحسابی به شرکت مشاوره رتبه بندی اعتباری ایران که می تواند اخذ تسهیلات از سایر بانک ها را نیز با مشکل مواجه سازد.
20. منابع مالی مورد نیاز جهت فروش اقساطی از دو محل تأمین خواهد شد: منابع داخلی پلتفرم و منابع مالی تأمینکنندگان مالی. در مواردی که تأمین مالی از طرف تأمینکننده مالی انجام شود، پلتفرم موظف است کلیه اطلاعات دریافتی از متقاضی تسهیلات را در اختیار تأمینکننده مالی قرار دهد. متقاضی تسهیلات با قبول این قوانین، از این موضوع مطلع بوده و با آن موافقت میکند.
ماده 6) تضمین اصالت کالاها
1. کلیه محصولات پلتفرم از منابع و تامینکننده های معتبر نظیر مرکز مبادلات ارز و طلا بانک مرکزی، بورس کالا و سایر فروشندگان قانونی تهیه و عرضه می گردد و لذا اصالت کلیه کالاها تائید می گردد.
2. مشتریان میتوانند به منظور اطمینان از اصالت طلای خریداریشده، سفارش خود را در حضور کارشناسان مورد اعتماد خود دریافت کرده و همزمان اصالت آن را بررسی کنند. علاوه بر آن، پس از دریافت طلا، مشتریان مجاز هستند اصالت آن را از طریق آزمایشگاههای تخصصی یا مراکز ریگیری معتبر مورد ارزیابی قرار دهند.
3. دغدغهی اصالت طلا همواره برای خریداران وجود داشته است و در این زمینه تفاوتی بین طلافروشیهای آنلاین و فیزیکی در سطح شهر وجود ندارد. با این حال، یک برند معتبر فروشگاهی که به صورت آنلاین و شفاف در سطح کشور فعالیت میکند، به هیچ وجه حاضر نخواهد بود تا اعتبار خود را برای کسب درصدی سود بیشتر به خطر بیندازد. هزینهی ایجاد و حفظ یک برند خوشنام، معتبر و شناختهشده، به مراتب بیشتر از سودهای حاصل از تقلب است و این امر برای برندهای معتبر بسیار اهمیت دارد.
ماده 7) کنسل کردن سفارشات و درخواست ها
به موجب بند (د) ماده ۳۸ قانون تجارت الکترونیکی و آییننامه اجرایی آن، "مصرفکننده" که در پلتفرم به عنوان "مشتری" شناخته میشود، به دلیل تعیین قیمت کالای خریداری شده توسط نوسانات بازارهای مالی، از حق انصراف مندرج در ماده ۳۷ قانون تجارت الکترونیکی محروم میباشد. همچنین، مطابق ماده ۲ آییننامه اجرایی بند (الف) ماده ۴۲ قانون تجارت الکترونیکی، خدمات مالی از جمله خدمات مربوط به سرمایهگذاری از شمول قواعد حمایت از مصرفکننده در قانون تجارت الکترونیکی خارج است.
ماده 8) سایر شرایط
1. در صورت وجود خطای فاحش و غیرمتعارف در قیمت محصولات، که ممکن است به دلایل حملات سایبری، اشتباهات محاسباتی و غیره به وجود آید، حق لغو سفارش و معامله برای پلتفرم محفوظ است و مشتریان حق هرگونه اعتراض را از خود سلب مینمایند.
2. در صورت تشخیص رفتارهای مشکوک کاربران، از جمله تراکنشهای بانکی غیرمعمول، حساب کاربری بهصورت موقت مسدود میشود. وجه موجود نزد پلتفرم بهعنوان امانت نگهداری خواهد شد و هیچگونه سود یا خسارتی به آن تعلق نخواهد گرفت تا با ارائه مستندات لازم، هرگونه شک و شبهه در این خصوص برطرف گردد.
3. در صورتی که پلتفرم به هر دلیلی قادر به تأمین یا تحویل سفارش مشتری نباشد، مطابق با ماده ۳۹ قانون تجارت الکترونیکی، صرفاً موظف است در اسرع وقت وجه واریزی مشتری را بازپرداخت کند. در صورتی که خرید از محل تسهیلات خرید اقساطی انجام شده باشد، وجه به کیف پول مشتری در حساب کاربری وی عودت داده خواهد شد.
4. وجه یا مانده وجوه موجود در اعتبار یا کیف پول ذینفعان بهعنوان امانت نزد پلتفرم نگهداری میشود و هیچگونه سودی به آن تعلق نخواهد گرفت.
5. در صورت وجود لینکهایی از پلتفرم به سایر وبسایتها، پلتفرم هیچ مسئولیتی در قبال محتوای آن وبسایتها و خسارت وارده احتمالی به کاربران ناشی از ویروس و فایلهای مخرب آنها ندارد و لینکهای مذکور به هیچ عنوان به منزله تأیید آنها توسط پلتفرم نمی باشد.
6. ذینفعان علاوه بر الزام به رعایت شرایط و قوانین پلتفرم، ملزم به رعایت کلیه قوانین جاری کشور، از جمله قوانین پولی و بانکی و مقررات مبارزه با پولشویی هستند. هرگونه تخلف از این قوانین منجر به مسدودسازی حساب کاربری ذینفع خواهد شد و در صورت لزوم، پرونده به مراجع قانونی ذیصلاح ارجاع خواهد گردید. در چنین مواردی، ذینفع علاوه بر پرداخت جرائم احتمالی، موظف به جبران خسارات وارده به پلتفرم نیز میباشد.
ماده 9) سیاستهای رعایت حریم خصوصی
1. پلتفرم خود را متعهد به حفظ حریم خصوصی و اطلاعات شخصی ذینفعان میداند و جز با دستور صریح مراجع قضایی، به هیچ وجه اطلاعات کاربران را در اختیار اشخاص ثالث قرار نخواهد داد.
2. به منظور افزایش امنیت پلتفرم و ذینفعان و جلوگیری از هرگونه فعالیت غیرقانونی، رفتارهای کاربر به همراه آدرس IP، مدل دستگاه و سایر اطلاعات مورد نیاز ذخیره میشود. به همین دلیل، به کاربرانی که از IPهای خارج از ایران، از جمله به دلیل استفاده از VPN، استفاده کنند، امکان ارائه خدمات وجود ندارد.
3. پلتفرم مجاز است نام و تجربه کاربری برخی از ذینفعان را به منظور آگاهی سایر کاربران از طریق پلتفرم یا سایر کانالهای ارتباطی مانند شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارد، مشروط به این که اطلاعات شخصی شناساییکننده افشا نشود و حق کاربران در این خصوص رعایت گردد.
ماده 10) شرایط فورس ماژور
در صورتیکه به دلایل فورس ماژور، از جمله حوادث غیرمترقبه طبیعی مانند سیل و زلزله یا عواملی سیستمی نظیر قطعی یا اختلال در اینترنت، شبکههای مخابراتی یا خطوط ارتباطی، و همچنین حملات سایبری و موارد مشابه، ارائه خدمات توسط پلتفرم میسر نگردد، پلتفرم هیچگونه مسئولیتی در این خصوص نخواهد داشت.
ماده 11) حقوق مالکیت معنوی، فکری و تجاری
کلیه حقوق مالکیت معنوی، فکری و تجاری پلتفرم، شامل علائم تجاری ثبت شده، اجزا فنی، محتوای وبسایت و اپلیکیشن و فرآیندهای تجاری، متعلق به شرکت تجارت الکترونیک زرگران آینده میباشد. هرگونه کپیبرداری یا استفاده از نام، مطالب، مستندات، علائم تجاری یا فرآیندهای تجاری پلتفرم بدون دریافت مجوز کتبی، غیرمجاز و غیرقانونی است و علاوه بر پیگیری قانونی، مشمول جرائم مالی خواهد بود.