چین و سنگاپور؛ رقابت برای مرکزیت طلای جهانی
اما چین همچنان به عنوان یک بازیگر غالب در بازار باقی خواهد ماند چرا که شورای جهانی طلا (WGC) به دنبال ایجاد یک مرکز جدید طلا در سنگاپور است.
اوایل این هفته، WGC و انجمن بازار طلا و نقره سنگاپور اعلام کردند که با ذینفعان محلی همکاری میکنند تا نقش این شهر-کشور را در بازار جهانی طلا توسعه دهند.
چن چینگهان، مدیر بانکهای مرکزی و سیاستهای عمومی در WGC در این اعلامیه نوشت: «رشد سریع آسیا به عنوان بزرگترین منبع خرید طلا، مرکز ثقل بازار را جابجا کرده است و این فرصتی برای ایجاد یک مرکز بینالمللی طلا در آسیا فراهم کرده است.»
در مصاحبهای با CNBC، شاوکای فان، رئیس بخش آسیا-اقیانوسیه و مدیر جهانی بانکهای مرکزی، گفت که سنگاپور در آینده میتواند به عنوان رهبر بازار طلا مطرح شود، زیرا بانکهای مرکزی آسیا نیاز فزایندهای به یک مرکز رسمی ذخایر طلا دارند.
فان اضافه کرد که میتواند بازاری در سنگاپور ببیند که با مراکز بینالمللی دیگر مانند لندن و نیویورک رقابت کند.
این حرکت در حالی صورت میگیرد که WGC شاهد افزایش قابل توجهی در تقاضای طلا در آسیا بوده است، زیرا مصرفکنندگان به دنبال حفاظت از ثروت و قدرت خرید خود هستند.
در همین زمان، تقاضای آسیایی توسط تقاضای بیپایان در چین، هم از سوی مصرفکنندگان خردهفروش و هم بانک مرکزی، هدایت میشود. اگرچه بانک مرکزی چین ماه گذشته افزایش جدیدی در ذخایر طلای خود اعلام نکرد، اما به مدت ۱۸ ماه متوالی طلا خریده بود که این طولانیترین دوره خرید مداوم آن تا به حال بوده است.
با نگاهی به ذخایر طلای سنگاپور، سازمان پولی سنگاپور ششمین خریدار بزرگ طلا در سال جاری بوده است. این همچنین تنها بانک مرکزی بازار توسعهیافته است که ذخایر طلای خود را افزایش داده است.
جورج میلینگ-استنلی، استراتژیست ارشد طلا در State Street Global Advisors، گفت که انتظار دارد چین به خرید طلا ادامه دهد، حتی اگر خریدهایش به اندازه یک سال و نیم گذشته منظم نباشد.
میلینگ-استنلی همچنین گفت که انتظار دارد تقاضای آسیایی همچنان نقش غالبی در بازار طلا ایفا کند.
او گفت: «تقاضای سرمایهگذاری در آن بخش از جهان، خاور دور، خاورمیانه، هند، شبهقاره و غیره، همیشه تأثیر عمدهای بر قیمت داشته است و هرچه بیشتر رشد کند، تأثیر بیشتری خواهد داشت. رشد جمعیت در بازارهای نوظهور سریعترین بوده است در ۵۰ سالی که من به طلا نگاه کردهام. رشد اقتصادی نیز در بازارهای نوظهور همیشه سریعترین بوده است در تمام مدت زمانی که من به طلا نگاه کردهام. هر دوی این عوامل تعیین خواهند کرد که چه کسی بیشترین طلا را به خود اختصاص میدهد.»